Uporabniška orodja

Orodja spletišča


funkcije

Funkcije, ki jih program omogoča

Večina spodaj navedenih funkcij se uporablja enako pri nadzorovanju enega računalnika ali skupine.

Izklop

Uporabniku prikaže obvestilo in mu da nekaj sekund, da shrani svoje delo in nato izklopi računalnik.

Ponovni zagon

Uporabniku prikaže obvestilo in mu da nekaj sekund, da shrani svoje delo in nato ponovno zažene računalnik.

Prikaži obvestilo

Program omogoča prikazovanje HTML in navadnega obvestila na uporabnikovem računalniku.

Tekstovno obvestilo

Po pritisku na gumb „Prikaži obvestilo“ se odpre spodnje okno, v katerem je na izbiro HTML in navadno besedilo. V spodnje okno lahko vpišete besedilo. Omejitev je do 85 znakov na vrstico. Vendar v takih primerih priporočam uporabo HTML obvestila ali odpri program/spletno stran.

Na uporabnikovem računalniku bi se prikazalo tako:

HTML obvestilo

Po pritisku na gumb „Prikaži obvestilo“ se odpre spodnje okno, v katerem je na izbiro HTML in navadno besedilo. V okno lahko vnesete standardno HTML kodo.

Na uporabnikovem računalniku bi se prikazalo tako:

Zakleni

Zaklene uporabnikov računalnik. (kot kombinacija tipk Win + L) Ko uporabnik odklene računalnik nazaj, ga program avtomatsko zaklene nazaj.

Pri skupini je nekoliko drugače. V polje z besedilom „Zakleni za ms:“ vpišite za koliko milisekund želite zakleniti izbrano skupino računalnikov.

Odpri program/spletno stran

Po kliku na ta gumb se prikaže okno, v katerega lahko vpišemo pot do programa ali spletne strani.

Odpri program

Pri odpiranju programa, moramo navesti točno pot do .exe datoteke na uporabnikovem računalniku. Če program datoteke ne najde, uporabnika program ne bo obvestil. Primer:

C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe

Odpri spletno stran

Pri odpiranju spletne strani navedemo URL do spletne strani.

Primer:

http://www.google.si

Namesti .msi

Na uporabnikovem računalniku izvede tiho namestitev .msi datoteke, ki jo prenese iz spleta. V spodnje okno je potrebno vpisati točno pot do datoteke na spletnem strežniku. Datoteka je lahko na lokalnem, ampak pomembno je, da je prosto dostopna. Program jo bo namestil tiho, in log namestitve shranil v datoteko log1.log v mapo, kjer se nahaja CCC.

Primer:

http://hicap.frontmotion.com.s3.amazonaws.com/Firefox/FirefoxESR-60.4.0/FirefoxESR-60.4.0-si.msi

Prikaži zagnane programe

Administratorju/skrbniku vrne seznam trenutno zagnanih programov, ki imajo odprto vsaj eno okno. Programe ločuje s pomočjo Process.MainWindowHandle, več o tem tukaj.

Primer:

Nedovoljeni programi

Omogoča administratorju prepoved zagona določenih procesov na uporabnikovem računalniku. Pomembno je, da vpišete ime procesa. Pozor: Sem ne vpisujte procesov, ki so pomembni za Windows npr: svchost, explorer, ntoskrnl, rundll32 …

Primer:

calcuator

Pogled v živo

Omogoči administratorju/skrbniku pogled v živo na primarni zaslon uporabniku.

Pri skupini, se odpre spletna stran na kateri so prikazani zasloni računanikov v izbrani skupini. Ogled skupine je možen za toliko sekund, kot je vpisanih pod gumbom.

Prenos datoteke

Omogoči skrbniku lažje pošiljanje datotek ostalim uporabnikom. Program najprej zahteva povezavo do datoteke (končnica je obvezna .jpg, .png, .exe ali kaj podobnega) in nato mapo v katero naj datoteko prenese.

Pozor! Program v večini primerov nima administrativnega dostopa. Zato program ne more narediti mape na zaščitenih lokacijah na disku.

funkcije.txt · Zadnja sprememba: 2019/02/15 19:20 uporabnika admin