Uporabniška orodja

Orodja spletišča


dodajanje_prvega_uporabnikovega_racunalnika

Stara različica tega dokumenta!


Dodajanje uporabnikovega računalnika

Za dodajanje račuanlnikov v podatkovno bazo bo tukaj opisan postopek, ki je boljši. Priporočam, da si na USB ključek shranite:

  • ComputerControlClient.exe
  • rtaNetworking.Streaming.dll
  • ComputerControlConfig.exe
  • default.txt

Saj boste s tem pohitrili dodajanje novih računalnikov v bazo.

default.txt

Nova možnost je tudi to, da v datoteko default.txt v vsako vrsto posebej vpišete podatke, ki jih želite imeti že vpisane ko se program zažene. Če pa določene stvari ne želite imeti napisane samodejno, pa vrstico pustite prazno. Datoteka lahko vsebuje:

  1. Nadstropje
  2. Soba
  3. Številka računalnika
  4. IP/naslov strežnika

V spodnjem primeru, bomo imeli samodejno izpolnjeno: nadstropje, soba in IP/naslov strežnika.

BE
02

cc.nikigre.si

Pozor: IP in MAC naslova računalnika se ne da nastaviti samodejno!

Dodajanje

Vstavite USB ključek v uporabnikov računalnik, in se prijavite s njihovim uporabniškim računom (Opozorilo: Trenutno program ne deluje na Active Directory konfiguraciji z večimi uporabniki. Ta možnost bo omogočena, ko bo program posodobljen, da bo deloval kot Windows service). Nekje na disku (priporočljivo C:\) ustvarite mapo in v njo skopirajte „rtaNetworking.Streaming.dll“, CCC se prenese samodejno iz strežnika. Sedaj lahko odprete CCCo in izpolnite potrebne podatke in pritisnite „Lokacija client namestitve“ ter izberite mapo v katero ste skopirali prej omenjeno datoteko.

Po uspešni izbiri, ponovno preverite vnesene podatke in pritisnite „Najdaljuj“. Program se lahko neha odzivati, vendar ga ne zapirajte. Po uspešni povezavi v bazo in dodajanju bo program zagnal CCC in vas obvestil.

Postopek za dodajanje ostalih računalnikov je enak. Pomembno je le to, da preverite vpisane podatke pri konfiguraciji programa.

Nazaj

dodajanje_prvega_uporabnikovega_racunalnika.1546631887.txt.gz · Zadnja sprememba: 2019/01/04 19:58 uporabnika admin